Onsdag den 22. marts

Entré: Gratis for medlemmer af Morsø Litteraturforening / 75 kr. for ikke-medlemmer

Rachel Röst
Foto: Robin Skjoldborg

Onsdag den 22. marts kl. 19.30

Forfatteraften med Rachel Röst

Rachel Röst (f.1976) er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab i 2013 og har specialiseret sig i formidling og social innovation.

I 2021 udkom den autofiktive debutroman “Grundvold”, der bl.a. handler om hendes egen opvækst i en streng mormonfamilie præget af kontrol og kritik. Vi følger hovedpersonen Rebecca gennem barndommen og ungdommen og får et skræmmende indblik i et lukket miljø og den svære kamp at gøre sig fri.

I 2022 udkom romanen “Pyntesmil”. Hovedpersonen Gry har gang i karrieren og lever udadtil et tjekket liv, men bag facaden kæmper hun.

“Pyntesmil” er en roman om, hvordan vold forkrøbler en familie, en fortælling om erindring og fortrængning, tabu og skam – og endelig at kunne fortælle sin egen historie.

Tilbage i 2012 stiftede Rachel Röst foreningen “Læs for livet”, en prisbelønnet organisation, som gør et stort arbejde med at samle bøger ind og donere biblioteker til institutioner for  at kickstarte læselysten hos udsatte børn og unge. I foredraget vil hun også komme ind på dette arbejde.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.