Mandag den 20. februar 2023

Entré: Gratis for medlemmer af Morsø Litteraturforening / 75 kr. for ikke-medlemmer

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Foto: Sara Galbiati

Mandag den 20. februar kl. 19.30

Forfatteraften med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, havde egentlig tænkt sig, at hun ville være læge, så hun begyndte på medicinstudiet efter matematisk-naturfaglig studentereksamen og sabbatår; men hun fandt ud af, at hun ikke kunne leve med det, hun så som medicinstudiets menneskesyn:

”Jeg kunne ikke udstå at læse medicin. Jeg følte mig som en Mars-bo, der netop var landet med rumskibet”.

Så hun skiftede til Litteraturvidenskab og blev færdig som cand.mag. i 2000. Det var drastisk og svært at skifte fra naturvidenskab til humanisme, men som hun selv har har sagt i et interview: 

”… hvor udviklende og berigende og helende litteraturen er for ånden… Så gav det hele mening, og jeg fik mod til at stå ved mig selv.”

Fra 1998, hvor digtsamlingen ”Vandring inden ophør” udkom, og de følgende år stod Anne Lise Marstrand-Jørgensens litterære produktion i lyrikkens tegn; 2004 udkom hendes første roman, og det helt store gennembrud kom med ”Hildegard” i 2009 og ”Hildegard II” i 2010.

I årene, der fulgte, udkom en perlerække af værker samtidig med, at forfatteren virkede som skribent, aktiv samfundsdebattør og havde et samarbejde med rock- og avantgardemusikeren Jomi Massage og – ikke at forglemme – var hustru og mor. I 2020 kom ”Margrete I”, som er både meget anmelderrost og elsket af læserne, og i 2022 ”Sange om stilhed og hjem”, som ifølge ”Litteratursiden” er en hjerteskærende fortælling om østtyske flygtninge på flugt fra russernes indtog, der bør være ”pensum for velfærdsstruttende danskere”!

Anne Lise Marstrand-Jørgensens værker beskæftiger sig med de psykologiske aspekter af livet. Almenmenneskelige emner som tro, tvivl, kærlighed og søgen efter mening præger hendes forfatterskab.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.