Onsdag den 11. oktober 2023

Entré: Gratis for medlemmer af Morsø Litteraturforening / 75 kr. for ikke-medlemmer

Lars Novrup Frederiksen
Foto: –

Onsdag den 11. oktober kl. 19:30
Forfatteraften med Lars Novrup Frederiksen

Forfatteren fortæller om sine bøger “Kirstine” og “Priorinden”, som Kristeligt Dagblad har belønnet med 5 stjerner.  Lars løfter sikkert også lidt af sløret for 3. bind  “Borgfruen”.

Middelalderen var en  dramatisk tid i Danmarkshistorien – her ses den  gennem den unge nonne Kristines  øjne, som med flid og dygtighed arbejder sig frem inden for klosterets mure.

Historiske kendsgerninger,  Stubber Kloster, et skøde, marsk og konge, en Hvide æt, et kongemord og en række historiske personer er udgangspunktet for den medrivende historie, som slet ikke er så mørk og dyster. Derimod åbner der sig et univers inden for klosterets mure, som både er humoristisk og fyldt af de intriger, som nødvendigvis følger med, når mange personer skal leve under samme tag.

“Genren, som er tro mod de historiske fakta, men som via fiktionen binder tidsperioder sammen, er kommet for at blive. Hvis vi skal have flere til at interessere sig for historien og litteraturen, så må det nødvendigvis foregå på en underholdende og troværdig måde”, siger Lars Novrup Frederiksen.” Men det er afgørende, at det sker med respekt og ansvarlighed, så vi ikke tyr til konspirationsteorier og populistiske gætterier.”

Lars Novrup Frederiksen  er autodidakt og har altid haft stor interesse for historie. På hans CV står blandt andet også: bankdirektør, kartoffelavler, sømand m.m.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.