Tirsdag den 24. januar 2023

Entré: Gratis for medlemmer af Morsø Litteraturforening / 75 kr. for ikke-medlemmer

Knud Sørensen
Foto: Poul Erik Bilstrup

Tirsdag den 24. januar kl. 19:30
Om Knud – foredrag ved Bent Dupont

Knud Sørensen (1928-2022)

Knud Sørensens store betydning kan ikke overvurderes. Betydning som igangsætter, foreningsstifter, forlagsredaktør, digter, novelleskriver, romanforfatter – og ven.

Det allerførste arbejde var et digt i Hvedekorn 1952, og det sidste var en lille digtsamling på Herman & Frudit, Gemmebogen, fra 2021. Ind imellem digtene kommer en myriade af bøger: Digte (først og fremmest), noveller, biografier og romaner.

Bent Duponts foredrag vil belyse alle disse genrer; men vil ligeledes opholde sig ved Knuds kolossale foreningsvirke lokalt, i regionen og på landsplan. Det er også uundgåeligt, at der kommer anekdoter fra et langt personligt venskab, som begyndte helt tilbage i 1973.

Vi bisatte Knud fra Kapellet i Nykøbing 5.oktober 2022.

Bent Dupont er pensionist, forhenværende administrationschef ved AF Viborg amt. Han boede på Mors 1971 – 2020 og flyttede derefter til Aalborg. I sit arbejdsliv arbejdede Bent Dupont fra 1991 i Østeuropa, kulminerende med et toårs ophold i Budapest som Pre Accession Adviser (2002-2004).

Bent Dupont er forfatter og har udgivet digte (i en fjern fortid) og masser af artikler om Aksel Sandemose. Seneste udgivelser er Vaas eller sort Magi – Artikler om Aksel Sandemose og hans forfatterskab (2017) samt fra 2022 Jeg skal ikke paa plejehjem! – Erindringer om fremtiden.

Efter foredraget afholdes generalforsamling i Morsø Biblioteksforening.

Arrangement i samarbejde med Morsø Folkeuniversitet.